Obsah

2018_12_13 - Vánoční charitativní jarmark

Ve dnech 12. a 13. prosince proběhl ve školní družině již třetí charitativní vánoční jarmark. Každý rok se snažíme v adventním čase pomáhat nemocným nebo jinak znevýhodněným dětem. Tentokrát jsme se rozhodli pomoci Dominice Zdráhalové ze Stříbrnic, která se narodila s těžkým zdravotním handicapem. Našim cílem bylo vybrat peníze na nový sportovní vozíček, který Dominice s maminkou umožní vyrážet na výlety do přírody.
Děti z ŠD se na jarmark dlouhodobě připravovaly. Vyráběli jsme keramické vánoční ozdoby, závěsy ze slaného těsta, navlékali jsme korálky atd. Všechny naše výrobky jsme pak na jarmarku prodávali. Také rodiče a někteří kolegové ze školy nám přispěli drobnými dárky do prodeje. Akce byla velmi úspěšná. Podařilo se nám vybrat krásných 13 000,- Kč. Paní Marie Zavadilová, která nás na Dominiku upozornila, přispěla do naší sbírky další částkou 4 000,- Kč. Nakonec jsme tedy Dominice a její mamince předali celkovou částku 17 000,- Kč.
7. ledna nás přímo ve školní družině Dominika s maminkou navštívily a peníze jsme jim společně předali. Setkání to bylo velmi příjemné a dojemné. Domča nám slíbila, že nás na novém vozíčku přijede do ŠD navštívit. Všichni se na ni moc těšíme a přejeme, ať jí vozíček dlouho a dobře slouží. Všem, kteří se družinového jarmarku zúčastnili a podpořili nás, moc děkujeme.



Vytvořeno: 4. 3. 2019
Poslední aktualizace: 4. 3. 2019 09:40
Autor: